sobota, 25 stycznia 2014

Zupa kalafiorowa

Chyba nie ma co się o tej zupie rozpisywać ;)

Potrzebujemy:
  • pół główki kalafiora 
  • włoszczyzna
  • warzywna kostka bulionowa
  • liść laurowy
  • 2-3 ziela angielskie
  • odrobina czosnku
  • ok. 100 gramów serka wiejskiego
  • sól, pieprz
Przygotowanie:

Do gotującej się wody dodajemy, kostkę bulionową, liść laurowy oraz ziele chwile gotujemy.
Po chwili dodajemy włoszczyznę oraz  kalafiora gotujemy do miękkości.
Miksujemy serek wiejski, dodajemy do niego gorącego wywaru  i mieszamy intensywnie.
Wymieszany serek wiejski dodajemy do zupy i gotujemy na małym ogniu.
Dodajemy czosnek, sól i pieprz i chwile gotujemy.
Na talerzu możemy posypać pokrojonym koperkiem :)

0 komentarze:

Zostaw po sobie ślad...