Wychodzi pyszny, wilgotny i puszysty sernik :-)
Potrzebujemy:
- 750g Emilki lub naturalnego serka homogenizowanego (ja użyłem Emilki)
- 1 budyń waniliowy (niesłodzony, na skrobi; mój był z Biedronki)
- ok. 3/4 szklanki mleka
- 3 jajka
- słodzik (ja dałem 21 tabletek i sernik był ciut za mało słodki. Myślę, że 25 będzie ok)
- aromat wg uznania lub skórka starta z pomarańczy
Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Do Emilki dodajemy żółtka, słodzik, budyń, mleko i aromat. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do masy sernikowej. Mieszamy delikatnie, żeby białka nie opadły. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy ok. 1h 40 min, w zależności od piekarnika. Pieczemy dopóki ciasto się nie zetnie a brzegi nie będą złote.
Smacznego! :-)
0 komentarze:
Zostaw po sobie ślad...